Nederlands

Veilen

Bedankt voor je interesse in Play For Japan, een initiatief van de videogame-industrie om noodhulp te bieden aan de slachtoffers van de recente aardbeving en tsunami in Japan.

Het doel van Play For Japan is om journalisten, ontwikkelaars en uitgevers aan te sporen om unieke en boeiende artikelen aan te bieden op eBay — waarvan 100 procent van de opbrengst gaat naar liefdadigheidsinstellingen die een bijdrage leveren aan het herstel en de wederopbouw van Japan. Wij promoten deze veilingen zodat gamers op deze artikelen kunnen bieden.

Info voor uitgevers, ontwikkelaars en journalisten

Hoe doneer ik?

In minder dan 24 uur na de eerste vermelding van Play For Japan, werd er een overweldigend aantal donaties gedaan door enkele van de beste ontwikkelaars en uitgevers uit de game-industrie. Talloze collega-journalisten hebben ook hun hulp aangeboden door het beschikbaar stellen van unieke, interessante artikelen uit hun privécollectie.

Uit ons onderzoek is gebleken dat de snelste manier om deze artikelen aan te bieden op eBay zou zijn als jullie -uitgevers, ontwikkelaars, journalisten – je eigen veiling openen. Zorg ervoor dat je onze richtlijnen hieronder goed doorleest en naleeft alvorens je een veiling opent.

Nogmaals, wij accepteren geen rechtstreeks gedoneerde artikelen noch hosten of openen wij zelf veilingen op eBay. Wat wij wel doen, is het promoten van jouw artikelen onder de vlag van Play For Japan waarbij we gebruik maken van onze kracht binnen de gaming community om zo alle donaties onder de aandacht te brengen.  Alle veilingen die de richtlijnen van Play for Japan naleven, worden gepromoot op de officiële blog van Play For Japan, op Twitter, Tumblr en Facebook.

Ondertussen vragen wij onze privéverzamelaars en enthousiaste gamefans die willen deelnemen aan Play For Japan om enig geduld en begrip. Wij zijn een klein team van mensen met een fulltime baan en we doen ons uiterste best om dit initiatief van de grond te krijgen. Vooralsnog beperkt PFJ zich tot de game-industrie. Lees voor meer informatie onze FAQ.

Als je niet wilt wachten, kun je uiteraard ook een onafhankelijke eBay Giving Works veiling starten. Uit de grond van ons hart, nogmaals bedankt voor jullie ruimhartigheid.
Vijf eenvoudige richtlijnen voor verkopers

1. Richtlijnen voor artikelen

Play For Japan is opgericht om een maximale interesse in veilingen te stimuleren en de beste manier om dit te doen is door je toe te leggen op kostbare artikelen.  Hier volgen een aantal suggesties:

  • Gesigneerde games en memorabilia, in het bijzonder van bekende ontwikkelaars
  • Kostbare of zeldzame artikelen (bijv.: limited edition consoles of onuitgegeven collectors’ edities)
  • Bijzondere gelegenheden (bijv.: het deelnamen aan de opname van een bekende podcast of een studio tour)
  • Gedetailleerde game gerelateerde kunst en kunstnijverheid (bijv.: beperkte uitgaven, gesigneerde illustraties, borduurkunst)
  • Probeer a.u.b. zo weinig mogelijk niet-game gerelateerde artikelen aan te bieden en maak een zorgvuldige selectie opdat ze dit publiek aanspreken!

Wij verzoeken je vriendelijk geen omstreden artikelen of artikelen voor volwassenen te veilen. 18+ games? Geen probleem! Andere artikelen? Handel naar eigen inzicht.
Als je vragen hebt over je artikel en je wilt je vraag beantwoord hebben voordat je het artikel aanbiedt, stuur dan een e-mail naar auctions@playforjapan.org (in het Engels, Japans of Italiaans) en we reageren zo snel mogelijk.

2. Alle veilingen van Play For Japan moeten geregistreerd zijn bij eBay Giving Works.

EBay Giving Works is een speciale dienst, aangeboden door eBay, waarbij de opbrengsten van geregistreerde veilingen kunnen worden gedoneerd aan liefdadige doelen. Deze veilingen worden speciaal aangeduid als liefdadigheidsveilingen. Play For Japan accepteert of promoot geen veilingen die niet zijn geregistreerd bij eBay Giving Works.

3. Bij alle veilingen van Play For Japan moet 100 procent van de opbrengsten ten goede komen aan liefdadige instellingen die zich inzetten voor het herstel en de wederopbouw van Japan.

Terwijl eBay Giving Works je de mogelijkheid biedt om te kiezen welk percentage van de opbrengst van je veiling kan worden gedoneerd, vereist Play for Japen dat 100 procent van de veilingopbrengsten ten goede komt aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan.

Play For Japan raadt je sterk aan om je opbrengsten te doneren aan het Amerikaanse Rode Kruis, Global Giving, UNICEF, International Medical Corps, en/of Save the Children, omdat zij momenteel directe noodhulp bieden aan Japan.

Als je ervoor kiest om een donatie te geven aan het Amerikaanse Rode Kruis,  vermeld dan bij de veiling, op verzoek van het Amerikaanse Rode Kruis, deze tekst (in het Engels) om er zeker van te zijn dat je opbrengsten ten goede komen aan het herstel en de wederopbouw van Japan.

“Your gift to the American Red Cross will support our disaster relief efforts to help those affected by the earthquake in Japan and tsunami throughout the Pacific. On those rare occasions when donations exceed American Red Cross expenses for a specific disaster, contributions are used to prepare for and serve victims of other disasters.”

“Uw gift aan het Amerikaanse Rode Kruis komt ten goede aan noodhulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving in Japan en die van de tsunami in de Grote Oceaan. In uitzonderlijke gevallen, wanneer giften en donaties de kosten voor noodhulpverlening door het Amerikaanse Rode Kruis in een specifiek rampgebied overschrijden, zullen deze bijdragen worden gebruikt voor het helpen en voorbereiden van slachtoffers van andere rampen.”

Als je niet gevestigd bent in de Verenigde Staten, adviseren wij je om specifieke noodhulpactiviteiten binnen het Rode Kruis-netwerk van jouw land te onderzoeken.

4. Alle veilingen van Play For Japan moeten zijn voorzien van het logo en de aanbevelingstekst van Play For Japan. Ook moet de omschrijving van de veiling in de header getagged zijn met Play For Japan.

Alle veilingen moeten het Play For Japan-logo en de volgende tekst bevatten (zowel in het Engels als in je moedertaal, indien gewenst):

“This auction is part of the Play For Japan campaign, a video game industry initiative to raise money for earthquake and tsunami relief in Japan. To find more info on this initiative, and to learn how to participate, visit us at http://www.playforjapan.org.”

“Deze veiling maakt deel uit van de Play For Japan-campagne, een initiatief van de videogame-industrie om geld in te zamelen voor noodhulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan. Bezoek voor meer informatie over dit initiatief en hoe je hieraan kunt deelnemen: http://www.playforjapan.org.”

Om de afbeelding van Play for Japan toe te voegen aan je veiling, kopieer je de volgende HTML-code en je plakt deze bij je eBay vermelding. Zorg er wel voor dat je de code in het HTML-vakje van jouw vermelding plaatst en vervolgens controleert via een voorvertoning alvorens het te posten. Bij eBay is het namelijk niet mogelijk om je vermeldingen aan te passen nadat ze definitief zijn gepost.

<img src=https://playforjapan.files.wordpress.com/2011/03/playforjapan_promo-vert.png>

Vermeld “Play For Japan:” vóór je veilingtitel (bijv.: “Play For Japan: Star Wars: KOTOR Signed By BioWare”).  Hierdoor wordt het zoeken naar PFJ –goedgekeurde veilingen eenvoudiger.

5. Alle veilingmeesters van Play For Japan moeten ons via een e-mailbericht op de hoogte stellen als de veiling van start is gegaan.

Neem rechtstreeks contact met ons op via: auctions@playforjapan.org, dit kan in het Engels, Japans of Italiaans. Wij vragen dit om twee redenen:

* Om ervoor te zorgen dat je veiling wordt vermeld via de officiële Play For Japan social media feeds. Wij promoten jouw artikel namelijk op onze officiële blog, Twitter, Tumblr en Facebook. Vergeet niet een foto van je artikel(en) toe te voegen aan je e-mailbericht, hierdoor kunnen wij je artikel nog sneller promoten.

* Om de echtheid van elke Play For Japan-veiling te verifiëren.  Nadat we hebben gecontroleerd of jouw veiling aan de bovenstaande richtlijnen voldoet, zullen we het vermelden op onze blog.  Daarna kun je de link naar deze blog toevoegen aan je veilingvermelding zodat bieders weten dat je veiling deel uitmaakt van de Play For Japan-campagne. Vermeld altijd vóór de link “Deze veiling is goedgekeurd door Play For Japan:”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s