Nederlands

FAQ

Hoe doneer ik?

Ben je uitgever, ontwikkelaar of beroepsjournalist? Bezoek dan onze pagina “Veilen”.
Vanwege het overweldigend aantal reacties, heeft Play For Japan het razend druk. Daarom vragen wij privéverzamelaars en gamers voorlopig een eigen veiling te starten, buiten Play for Japan om, totdat wij een manier hebben gevonden om je te betrekken bij onze inspanningen.

Ik heb een fantastisch artikel— waarom kan ik het niet doneren?

Vele verzamelaars hebben waardevolle en unieke artikelen uit hun collectie die ze zonder aarzeling willen aanbieden op eBay ten bate van vrijwillige hulpverlening aan Japan. Wij prijzen deze inzet en toewijding, dat is precies wat wij nastreven bij Play For Japan.

Echter, Play For Japan wordt geleid door een klein groepje vrijwilligers die allemaal een fulltime baan hebben. Helaas hebben wij niet de middelen om elke veiling te controleren. Totdat en behoudens wij concreet grip krijgen op de aanbiedingen die binnenstromen vanuit de game-industrie, moeten we je voorlopig aanmoedigen vanaf de zijlijn. Ontzettend bedankt voor je interesse en steun!

Het goede nieuws is dat je intussen nog steeds je artikelen kunt aanbieden via eBay Giving Works en de opbrengsten kunt doneren aan liefdadige instellingen die zich inzetten voor het herstel en de wederopbouw van Japan. Iedereen die zich hiervoor inzet, zijn wij uiterst dankbaar!

Hoe weet ik of een veiling van Play For Japan authentiek is?

Je kunt op drie manieren controleren of een veiling van PFJ authentiek is:

1. Hij wordt aangeduid als veiling van eBay Giving Works. Alle veilingen van Giving Works zijn duidelijk gemarkeerd met een afbeelding van een strikje naast de veilingtitel en bij alle PFJ-veilingen staat expliciet beschreven dat 100 % van de opbrengst ten goede komt aan liefdadige instellingen die zich inzetten voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan.

2. De veiling wordt vermeld op de officiële weblog van PFJ op http://www.playforjapan.org. Als de veiling niet wordt vermeld, dan is hij niet authentiek. Omdat wij alle artikelen handmatig toevoegen aan het weblog,  kan het enige tijd duren voordat ze zichtbaar zijn. We doen ons uiterste best om het blog regelmatig te vernieuwen, dus houd onze website goed in de gaten voor nieuwe, originele artikelen.

3. Op de veilingpagina staat een link  naar de officiële PFJ bloginzending. Zie je geen link, dan is deze veiling bij ons niet bekend. Nogmaals, dit is een handmatige procedure dus wij vragen je geduld te hebben en onze website regelmatig in de gaten te houden!

Hoe weet ik of mijn bod ten goede komt aan Japan?

We hebben enkele liefdadigheidsinstellingen vermeld waarvan we zeker weten en hebben geverifieerd dat ze op dit moment directe noodhulp verlenen in Japan. Wij waken erover dat deze liefdadigheidsinstellingen zich blijven inzetten voor noodhulp in Japan.

Het Amerikaanse Rode Kruis biedt noodhulp bij vele rampen maar verkopers die onze instructies opvolgen zijn ervan verzekerd dat hun bijdrage direct ten goede zal komen aan noodhulp in Japan.

Waarom accepteren en plaatsen jullie geen donatieartikelen?

Na onderzoek is gebleken dat het accepteren en veilen van donaties te gecompliceerd is en het doel van Play For Japan voorbij schiet, namelijk het in zeer korte tijd inzetten van hulpmiddelen om geld in te zamelen voor noodhulpactiviteiten in Japan.

De verwikkelingen die komen kijken bij het oprichten van een non-profitorganisatie en het verkrijgen van een certificering wegen zwaar op tegen het alternatief om een netwerk te creëren dat individuele veilingen van vertegenwoordigers uit de game-industrie uitlicht, promoot en aanmoedigt.

Daarnaast heeft elk lid van het team van vrijwilligers waaruit Play for Japan is opgebouwd, een fulltime baan. De voorwaarden en eisen om een non-profitorganisatie op te richten , inzendingen te accepteren, veilingen te organiseren en artikelen te verzenden, vergen op dit moment te veel tijd.

Als je nog geen eBay-account hebt of je maakt liever geen gebruik van je privéaccount, dan kun je op eenvoudige wijze een nieuw account aanmaken. Dit doe je door de richtlijnen van eBay Giving Works te volgen op http://givingworks.ebay.com/.

Ik wil graag iets te koop aanbieden maar ik ben niet gevestigd in de Verenigde Staten. Hoe kan ik helpen?

Raadpleeg eBay Giving Works om te lezen hoe je kunt doneren aan liefdadige doelen op dusdanige wijze, dat dit niet leidt tot een eventuele, voor ons onbekende, belastingaanslag voor de ontvanger. Ga voor meer informatie naar: http://givingworks.ebay.com/.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s